Boston
0

Shaq glumio statuu na Harvard Squareu

Totalsport
Shaquille O'Neal, 38-godišnje pojačanje košarkaša Boston Celticsa i jedan od najboljih NBA centara svih vremena, posve je iznenadio stanovnike Bostona u četvrtak.

Ovog je ljeta Shaquille O'Neal, kao i LeBron James, napustio Cleveland, a za novu destinaciju je izabrao Boston koji bi trebao biti baš jedan od glavnih konkurenata za vrh na Istoku LeBronovom Miamiju.

Već ranije je Shaq stanovnicima Bostona najavio da budu spremni na poziv koji će im uputiti. U pitanju je bio "sastanak" na bostonskom Harvard Squareu, gdje je najavio da će glumiti statuu i tako ponuditi mogućnost neograničenog slikanja i svega ostalog.

Obećanje je košarkaški gorostas i ispunio, a putem internet-stranice Twitter je u četvrtak rekao: "Krenite prema Harvard Squareu".

Kada je mnoštvo došlo na zakazno mjesto moglo je tamo zateći Shaquillea O'Neala. Krenulo je fotografiranje i poziranje, a tokom nešto više od sat vremena Shaq nije ispustio nijednu jedinu riječ. Navodno se tek nekoliko puta nasmijao na komentare građana Bostona i poštovatelja njegove košarke.