Košarka
17

Selektor Ivanović objavljuje spisak košarkaša za kvalifikacije za Eurobasket

Piše: J. H.
Selektor Duško Ivanović i generalni sekretar Harun Mahmutović (Foto: Klix.ba)
Selektor Duško Ivanović i generalni sekretar Harun Mahmutović (Foto: Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović saopštit će danas imena 24 košarkaša koja će konkurisati za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Na spisku novog selektora košarkaših Zmajeva naći će se nekoliko novih imena među kojima su centar talijanskog Enela Miroslav Todić i novi playmaker DJ Cooper, član grčkog PAOK-a.

Selektor će na raspolaganju imati izuzetno kvalitetne igrače koje predvodi kapiten Mirza Teletović, inače član Brooklyn Netsa. Iz FIBA-e su objavili i raspored utakmica kvalifikacija koje počinju u augustu.

Tako će izabranici Duška Ivanovića u prvoj utakmici gostovati u Velikoj Britaniji 13. augusta u Coper Box Areni u 19:00 sati.

Četiri dana kasnije u tuzlanski Mejdan stižu Islanđani, a utakmica će se igrati u 20:00 sati.

Treću utakmicu bh. košarkaši će također igrati u našoj zemlji, ovaj put u Skenderiji 24. augusta u revanšu protiv Britanca. Utakmica počinje u 20:00 sati.

Posljednji susret košarkaški Zmajevi će imati na gostovanju kod Islanda u Rejkjaviku 27. 8. u 19:15 sati.

Pobjednici sedam grupa i šest najbolje drugoplasiranih ekipa osigurat će pravo nastupa na Eurobasketu koji bi se naredne godine trebao održati u Ukrajini.

Međutim, definitivna odluka o tome da li će se u ovoj zemlji zahvaćenoj sukobima održati smotra najboljih košarkaša Starog kontinenta bit će donesena u narednim sedmicama.

Okupljanje bh. košarkaša zakazano je za 30. juni u Sarajevu.