Košarka
0

Sedam osumnjičenih za ubistvo navijača Zvezde predato Tužilaštvu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Istanbulska policija je nakon završenih procedura Tužilaštvu predala sedam osumnjičenih za ubistvo srbijanskog navijača Marka Ivkovića koji je život izgubio prije utakmice Galatsaray Liva i Crvene zvezde u okviru košarkaške Euro lige.

Čelnik istanbulske policije Selami Altinok podsjetio je da se ubistvo desilo 21. novembra, uoči utakmice, te da je policija uložila maksimalne napore kako bi rasvjetlila slučaj. 

"Uz pomoć posebno oformljene ekipe za podršku u rasvjetljavanju ovog slučaja pregledan je 731 sat video snimka sa 82 sigurnosne kamere. Prikupili smo izjave očevidaca od 193 osobe uključujući i naše osoblje koje se u tom trenutku nalazilo na terenu. Ekipa je danonoćno radila kako bi rasvjetlila ovaj slučaj koji je prijetio da izazove diplomatske probleme. U okviru istrage šest osoba je privedeno u Istanbulu, dok je jedna privedena u Antaliji", kazao je Altinok.

Altinok se zahvalio svim kolegama koji su radili na rasvjetljavanju slučaja, te dodao kako misli da će ovako brzo djelovanje policije donijeti olakšanje državnim čelnicima i članovima porodice ubijenog. 

On je skrenuo pažnju da sukob "nije nastao sa navijačima Galatasaraya već sa građanima koji su u tom trenutku roštiljali". 

"Policija nije dozvolila miješanje navijačkih skupina. Ispostavilo se da prve osobe na koje smo posumnjali uopšte nisu bili u blizini mjesta sukoba. Do sukoba je došlo sa građanima, koji su također, došli na utakmicu. Oni su roštiljali na području do morske obale", kazao je Altinok. 

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je neposredno prije početka susreta košarkaške Euro lige između Galatasaraya i Crvene zvezde. Ivković je prebačen u bolnicu, no i nakon svih napora ljekara Ivković je podlegao povredama.