Košarka
0

San Antonio Spursi osvojili naslov

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Momčad San Antonio Spursa u četvrtak je osvojila svoj četvrti naslov prvaka košarkaške NBA lige, zabilježivši četvrtu pobjedu u isto toliko finalnih ogleda s Cleveland Cavaliersima, kojim je to bilo prvo NBA finale u povijesti kluba.

U najizjednačenijem od dosadašnja četiri meča, odigranom u Clevelandu, Spursi su pobijedili s rezultatom 83:82, po četvrtinama: 19:20, 20:14, 21:18 i 23:30.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Manu Ginobili s 27 pogodaka i Tony Parker s 24, dok je kod Cavaliersa najbolji bio LeBron James s 24 koša, 10 asistencija i šest blokada. Drew Gooden je bio drugi po efikasnosti s 11 pogodaka, a Daniel Gibson treći s 10.

Najboljim igračem finalne serije (MVP) proglašen je Parker, francuski reprezentativac u redovima Spursa. Riječ je o prvom Evropljaninu koji je osvojio tu prestižnu titulu.

S osvojenom četvrtom titulom u posljednjih devet sezona sjajna momčad San Antonio Spursa uvela je svoj klub u elitnu skupinu u povijesti NBA s četiri i više titula u kojoj su Boston Celticsi (11), Los Angeles Lakersi (9), Chicago Bulls (6) i Minneapolis Lakersi (5).

NBA