Košarka
1.2k

Šampioni Evrope stižu u 20:30 ispred Vječne vatre u Sarajevu

Piše: Er. M.
U Sarajevu će večeras biti upriličen doček za kadete košarkaške reprezentacije BiH koji su u nedjelju osvojili prvo mjesto na Evropskom prvenstvu nakon pobjede nad Litvanijom.

Šampioni Evrope u glavni grad BiH stići će oko 19:35 sati gdje će odmah po slijetanju na Međunarodni aerodrom Sarajevo održati konferenciju za medije.

Nakon toga, autobusom će krenuti prema centru Sarajeva, gdje će im biti organizovan doček ispred Vječne vatre.

Dvostruki zlatni momci trebali bi ispred Vječne vatre stići u 20:30 sati gdje će ih, prema procjenama, dočekati nekoliko hiljada građana BiH.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat kazao je za Klix.ba da će od 19:30 sati biti obustavljen saobraćaj na relaciji Vječna vatra - Dalmatinska ulica, te da su u organizaciju, pored Ministarstva sporta i kulture KS, uključeni i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija KS.

"Uvjeren sam da će im svi građani BiH prirediti doček kakav zaslužuju. veoma sam ponosan na uspjeh ovih zlatnih mladića koji su pokazali kako se brane boje državnog dresa i kako se samo vrijednim radom i trudom može doći do rezultata. BiH se ponosi ovim mladićima", rekao je Rešidat.