Košarka
0

SAD protiv Turske u finalu Svjetskog prvenstva

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sjedinjenim Američkim Državama u finalu Svjetskog košarkaškog prvenstva priključila se reprezentacije Turske, pobjednik dramatičnog ogleda protiv Srbije (83-82).

Samo četiri sekunde prije kraja susreta Srbija je imala poen prednosti pred domaćinom svjetske smotre nakon što je Novica Veličković (osam poena) pogodio za 82-81. Propust u obrani Srbije rezultirao je lakim košem Turaka koji su preko Kerema Tunçerija poveli, no time, pola sekunde prije kraja utakmice, još uvijek ne i osigurali pobjedu.

Naime, Semih Erden morao se još pretvoriti u junaka ogleda budući je posljednji napad srpske reprezentacije, alley-oop za Veličkovića, blokirao za veliko slavlje u istanbulskoj dvorani.

Najbolji u poraženoj momčadi bili su Kešelj s 18 koševa i sedam skokova, te Teodosić s 13 poena i 11 asistencija, dok je finalista SP-a do pobjede predvodila četvorka dvoznamenkastih po broju poena među kojom se istaknuo Hidayet Türkoğlu s 16 ubačenih koševa.

Finalni susret Turska - SAD igrat će se u nedjelju od 20.30 sati, utakmica za treće mjesto između Srbije i Litvanije igra se u 18.00 sati, dok će se u borbi za peto mjesto sastati ekipe Argentine i Španije (14.00 sati).

SP u košarci, polufinale:

Turska – Srbija 83-82 SAD – Litva 89-74