Bivši selektor odmara u Sarajevu
4

Sabit Hadžić: Teletović ima kvalitet za NBA ligu

Piše: Edin Isanović
Sabit Hadžić
Sabit Hadžić
Bivši selektor muške košarkaške reprezentacije Sabit Hadžić trenutno se nalazi na odmoru u Sarajevu. Podvlači kako još uvijek ne zna gdje će nastaviti svoju trenersku karijeru. Za Klix.ba govorio je o svojim aktivnostima, reprezentaciji, sarajevskoj Bosni i Mirzi Teletoviću.

U uvodu nas je informisao o svom trenerskom angažmanu.

"Poslije isteka selektorskog mandata otišao sam u Antalyju. Pregovarao sam sa nekim turskim klubovima, ali se nismo dogovorili. Jedan tim bio je ozbiljno zainteresovan, ali trenutno imaju dosta finansijskih problema. Imat će mali budžet za narednu sezonu i neće se moći napraviti ekipa za velike domete. Slijedi im borba za opstanak. Sa njima sa dva puta pregovarao, ali bez uspjeha. Moj menadžer, koji je iz Turske, traži ponudu koja bi zadovoljila obje strane. Pregovarat će sa arapskim klubovima", kaže Hadžić koji dodaje da prati situaciju oko državnog tima.

"Kada sam otišao sa mjesta selektora rekao sam da ko god može da dovede reprezentaciju BiH na veći nivo, imat će i moju podršku. Sada su očekivanja još veće. Nacionalni tim treba napraviti nešto više i na prvenstvu Evrope. U kvalifikacijama ima 24 mjesta za kontinentalnu smotru i puno je lakše osigurati plasman nego ranije", Hadžić je prokomentarisao i situaciju oko KK Bosna.

"Situacija u redovim sarajevskih Studenata nije dobra posljednjih nekoliko godina. Pojedini ljudi se trude, pokušavaju da riješe neke stvari, ali teško ide u ovakvim okolnostima. Problem stvaraju nagomilana dugovanja koja će biti kočnica i u narednom periodu. Očekivati da će napraviti nešto više u narednoj sezoni je nerealno".

Pohvalio je Mirzu Teletovića.

"Mislim da je Mirza pokazao kvalitet igrajući u jednoj od najjačih liga u Evropi. On ima kvalitet za NBA. Bila bi prava šteta da ne pokuša . Svojim fizičkim potencijalom i svojim šutem sigurno će moći odgovoriti zahtjevima. Mislim da će uspjeti. Ja mu želim sve najbolje i puno sreće", zaključio je popularni Sabe.