Košarka
0

S.ketch Street Basketball: Prijavljeno više od 230 učesnika iz 26 škola

Klix.ba
U subotu, 17. novembra počinje "S.ketch Street Basketball - Sarajevo 2016", šesti turnir u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce.

Na turniru će učestvovati 58 ekipa (više od 230 djece) iz 26 osnovnih i srednjih škola.

Mečevi počinju u 9 sati, a tačan raspored možete preuzeti na Facebook stranici takmičenja.

Do 8:45 sati: Registracija ekipa do 9. razreda osnovne škole (predaja originalnog formulara/prijavnice sa potpisima) 9:00 sati: Počinju mečevi prvog kola u konkurenciji do 9. razreda osnovne škole 11:00 sati: Registracija ekipa do 2. razreda srednje škole (mečevi počinju nakon mečeva drugog kola u konkurenciji do 9. razreda osnovne škole) 15:00 sati: Registracija ekipa do 4. razreda srednje škole (mečevi počinju nakon mečeva prvog kola u konkurenciji do 2. razreda srednje škole)

Igra se u grupama (3 ili 4 ekipe u grupi) po sistemu "round robin". Svaka ekipa će odigrati najmanje dva meča.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane za ovo takmičenje da "lajkaju" Facebook stranicu na kojoj će biti objavljivane sve aktuelne informacije o turniru.

Dječija sportska škola "Proacademia" i marketing agencija "B40", šestu godinu za redom, organizuju projekat "S.ketch Street Basketball“, turnir u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce, a od prošle godine pored Sarajeva, osnovci i srednjoškolci će se takmičiti i u Banjoj Luci (24.-28.9.2016.) i Mostaru (1.-5.10.2016.).

Najbolje ekipe u sve tri konkurencije i ove godine će osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremili Sportlife, Argeta, Sky Cola i Konzum.

Tokom svih pet dana takmičenja biće postavljen i dječiji košarkaški teren, tako da će i oni najmlađi imati priliku da se zabave na platou BBI Centra. Za dobro raspoloženje, uz kvalitetnu muziku i simpatične komentare, i ove godine brinuće se DJ Nane.

Projekat podržali: Happy, Argeta, Konzum, Sky Cola, Privredna banka Sarajevo, Adidas, BBI Centar, Sportlife i Railcargo logistics.

Medijski pokrovitelji: Klix.ba, Oslobođenje, RSG radio, Antena Sarajevo, Face TV, i SCsport.ba.