Saopćenje Joventuta
0

Rubio više nije dobrodošao

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Joventuta, španskoga košarkaškog kluba iz Badalone, poslao je medijima priopćenje u kojima je zauvijek prekrižio Rickyja Rubija, najvećeg talenta kojega je taj klub stvorio

“Niz događaja, od izrečenoga na njegovoj posljednjoj press-konferenciji, kojima je ponovno izrazio želju za odlaskom u NBA ligu i tužbom protiv svog matičnog kluba, konačno i njegova rečenica da napokon želi igrati košarku u pobjedničkoj ekipi, pri čemu je mislio na Real Madrid, čini nastavak karijere Rickyja Rubija u Joventutu nemogućim”, izjava je koju je potpisao Jordi Villacampa, nekad i sam legenda katalonskog kluba i španski reprezentativac.

Rubio je u srijedu pred novinarima izjavio da “bi bilo pametno napustiti Joventut”, iako nije precizirao misli li na neki klub iz španske lige (najzaintresiraniji je bio Real) ili na Minnesotu, NBA klub koji ga je krajem lipnja birao kao petog picka prve runde na ovogodišnjem draftu.

"Posljednji nagovještaji da ipak želi nastaviti karijeru u Kataloniji, i to najradije u Joventutu, koji su stigli nakon sporne press-konferencije, neće nas pokolebati. Iako ne bismo ništa radije nego da smo takve izjave mogli slušati cijelog ljeta."

"U ovom trenutku previše je taština povrijeđeno, a naši igrači i navijači nakon svega se s pravom mogu osjećati izdanima od svog dosadašnjeg idola. Zbog toga više nismo zainteresirani za usluge toga kvalitetnog igrača”, zaključio je Villacampa.