Košarka
0

Rubio: 'Počašćen sam interesom Real Madrida'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ricky Rubio je trenutno najtalentovaniji evropski košarkaš. Isto tako, ovaj 18-godišnji španlski razigravač iz Joventuta je trebao biti zvijezda nedavnog NBA drafta.

Po mnogim prognozama je Rubio trebao biti izabran kao treći "pick" na draftu, no čekao je do petog prozivanja kada ga je odabrala Minnesota.

Takav epilog na NBA draftu nije zadovoljio sjajnog Španca, koji se nije ni pojavio na predstavljanju u Minneapolisu, što samo pojačava glasine o razmjeni.

Navodno su neki NBA klubovi pokazali interes za njega, poput New Yorka i Houstona, što je po izjavama bolja opcija za Rubija, koji isto tako ne bi imao ništa protiv da se vrati u Joventut i tamo nastavi karijeru.

No, po pisanju Marce jako ozbiljno se u utrku za njime ubacio ambiciozni Real Madrid, koji je za trenera doveo Talijana Ettorea Messinu, koji ne priznaje prosjek, već želi osvojiti i ACB ligu i Euroligu.

Jedna od glavnih preokupacija Messine na početku trenerskog posla u Realu je sređivanje pozicije beka. Do J. R. Holdena i Terrella McIntyrea ne može doći, te je u javnost puštena vijest da Real želi Rubija.

  • Imponira mi njihov interes, maksimalno sam počašćen zbog toga - rekao je kratko Rubio.