All Stars
0

Robinson opet najbolji u zakucavanju

Totalsport
Nate Robinson (Foto: Reuters)
Nate Robinson (Foto: Reuters)
Nate Robinson iz New York Knicksa pobjednik je u takmičenju zakucavanja na All Stars utakmici u Dallasu, dok je Bostonov Paul Pierce dobio nadmetanje u tricama.

Treći put u karijeri je Robinson dobio takmičenje u zakucavanju, te je time postao jedinstven u historiji NBA lige. U finalnom obračunu je Robinson bio bolji od DeMara DeRozana iz Toronta, a nakon podignutog pehara je najavio da se više neće prijavljivati za ovaj dio All Stars utakmice.

"Ne, ne... Tri puta sam slavio i to je sasvim dosta", rekao je samo 175 centimetara visoki organizator igre Knicksa koji je do pobjede došao zakucavanjem tako što je bacio loptu od tablu, uhvatio ju, okrenuo se za 180 stepeni i zakucao.

Osim ove subote Robinson je najbolji bio 2006. i 2008. godine, kada je u najzanimljivijem takmičenju u zadnje vrijeme pobijedio Dwighta Howarda iz Orlanda.

Paul Pierce je, pak, bio najbolji u tricama zadržavajući najveći mirnoću u finalnoj seriji kada su u pitanju bile posljednje lopte u seriji, koje su donosile dva boda.

Ukupno je u finalnoj seriji zaradio 20 bodova, te je tako nadmašio Stephana Curryja iz Golden Statea (17 bodova) i Chaunceyja Billupsa iz Denvera (14). Posljednji put se Pierce u ovoj domeni All Stars utakmice nadmetao 2002. godine, a tada je ostvario neslavni rekord od samo osam bodova.

NBA