Humanitarni susret
0

Revanš Jordan - Russell vrijedan 100.000 dolara

Totalsport
Brandt Andersen, predsjednik Utah Flasha, podružnice Utah Jazza u Razvojnoj ligi NBA-a (NBDL), predložio je haklerski dvoboj Michaela Jordana i Bryona Russella.

Organizovao bi ga u poluvremenu premijerne utakmice Utah Flasha pred domaćim navijačima u novoj sezoni NBDL lige, svrha bi mu, uz marketinšku, bila i humanitarna, a Andersen bi sam uplatio 100.000 dolara donacije u slučaju da Michael Jordan pristane.

Russel je već pristao suočiti se s legendarnim rivalom u duelu do 21, objavio je Andersen. Otkrio je također da je Jordanu prenio poruku preko zajedničkog prijatelja.

Michael Jordan dao je preko Russella odlučujući koš za 4-2 pobjedu Chicago Bullsa u šestoj utakmici finalne serije NBA lige 1998. godine protiv Utaha. Navijači kluba iz Salt Lake Cityja i danas su uvjereni da si je pobjednički šut najveći košarkaš svih vremena omogućio prekršajem u napadu.

Rivalstvo je oživljeno prilikom Jordanove inauguracije u Kuću slavnih. Tom je prilikom danas 46-godišnji suvlasnik Charlotte Bobcatsa rekao da “zahvaljuje Bryonu Russellu što ga je motivisao na povratak tiokom njegovog prvog razdoblja penzionisanja potcjenjivačkim izjavama”.

Brandt Andersen ima smisla za biznis. Ovom prijedlogu prethodilo je poziv Stephonu Marburyju da zaigra za Flash. Predsjednik kluba nekadašnjeg je stanovnika Utaha (Marbury je u “džezerima” bio jedan od najperspektivnijih košarkaša lige druge polovine devedesetih godina prošlog stoljeća) u redove svoje rkipr pozvao preko Twittera.