Košarka
0

Reprezentacija BiH poražena od Mađarske

Sarajevo-x.com
U drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala susret protiv reprezentacije Mađarske.

U prvoj četvrtini utakmice koja je završila prednošću Mađara od osam poena, obje reprezentacije su pružile dosta lošu igru.

Tokom druge četvrtine bh. reprezentativci nisu uspjeli svoju igru podići na viši nivo, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 42:26 za reprezentaciju Mađarske.

U nastavku utakmice razigrani Bavčić nije mogao učiniti mnogo pa su domaćini povećali svoje vodstvo i treću četvrtinu okončali sa dvanaest poena prednosti.

Posljednja četvrtina je donijela dosta uzbuđenja jer je reprezentacija BiH smanjila zaostatak na samo tri poena, ali nekoliko vezanih grešaka je onemogućilo naše reprezentativce da dostignu rezultat i preokrenu ga u svoju korist. Utakmica je završena rezultatom 74:70 za Mađarsku.

Najefikansiji u bh. timu bili su Gordić sa 15 te Bavčić i Đedović sa po 14 poena, a kod Mađara Hanga sa 18 i Horvath sa 17 poena.

U narednom kolu BiH će 11. augusta dočekati prvog favorita grupe, selekciju Velike Britanije, koja je večeras pobijedila Makedoniju sa 104:96.