Košarka
0

Raspoloženi James i Anthony nedovoljni za pobjede Cavaliersa i Knicksa

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Pet susreta košarkaške NBA lige odigrano je na božićnu večer. Ponovo su u dresovima Clevelanda i New Yorka zablistali Le Bron James i Carmelo Anthony, ali njihov učinak nije bio dovoljan za nove pobjede Cavaliersa i Knicksa.

Anthony je u dresu New York Knicksa protiv Washingtona postigao 34 poena, tri skoka i dvije asistenice, ali Washington Wizardsi su pobijedili sa 102:91.

Utakmicu je odlučilo prvo poluvrijeme, koje su gosti iz američke prijestolnice dobili sa 66:44. Najefikasniji u redovima Wizardsa bio je John Wall s 24 poena i 11 asistencija.

Le Bron James je u statistiku upisao 30 poena, osam asistencija i četiri skoka, ali Cleveland je izgubio od Jamesovog bivšeg tima Miami Heata s 91:101.

Na toj utakmici su gosti također najveći dio posla obavili u prvom poluvremenu koje su dobili rezultatom 62:49. Dwyane Wade je za pobjednički tim postigao 31 poena, a Luol Deng je dodao 25.

Pored Jamesa, u timu Cavaliersa se istaknuo Kyrie Irvings 25 poena.

Los Angeles Clippersi su savladali vodeću ekipu istočne konferencije Golden State Warriorse sa 100:86. Igrač utakmice bio je Jamal Crawford s 24 postignuta poena.

Nekadašnji igrač Los Angeles Lakersa Pau Gasol predvodio je Chicago Bullse do pobjede protiv svog bivšeg tima. Bullsi su pobijedili Lakerse sa 113:93, a španski reprezentativac je postigao 23 poena i 13 skokova.

Oklahoma City Thunder u gostima je na krilima Russella Westbrooka pobijedila aktuelne prvake San Antonio Spurse. Westbrook je postigao čak 34 poena i 11 skokova.

NBA