Košarkaški savez Srbije
0

"Protiv Turske je svirano 50 grešaka na našu štetu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaški savez Srbije poslat će u ženevsko sjedište Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) videoekspertizu s čak 50 pobrojanih sudijskih grešaka na štetu Srbije u polufinalnom ogledu SP-a u Turskoj.

Košarkaši Dušana Ivkovića, aktuelni evropski doprvaci, od domaće reprezentacije su u tijesnoj završnici izgubili 83-82 uz nekoliko očiglednih grešaka latinoameričkog sudijskog terceta koji su činili Portorikanac Jose Anibal Carrion, Argentinac Pablo Alberto Estevez i Dominikanac Reynaldo Antonio Mercedes Sanchez.

"Još u Turskoj smo razgovorali s novim predsjednikom FIBA-e, Francuzom Yvanom Maininijem, koji nam je obećao da će lično pomno pogledati snimku. Moramo još samo odlučiti u kojoj ćemo formi poslati prigovor. Nažalost, svjesni smo da ćemo od toga imati malo koristi, baš kao i Englezi nakon što im je na Svjetskome nogometnom prvenstvu poništen regularan gol", rekao je za srbijanske medije predsjednik KSS-a Dragan Kapičić.

Najsporniji detalji utakmice odnose se na samu završnicu dvoboja: Kerem Tunčeri nagazio je liniju igrališta u posljednjem turskom napadu, dok na Novici Veličkoviću nije dosuđen prekršaj u pretposljednjem srbijanskom napadu.