Košarka
126

Prijem za zlatnog košarkaša sa Drine Adija Alikadića: Trebaju nam bolji uslovi treniranja

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Svečani prijem za zlatnog košarkaša iz Goražda Adija Alikadića priredio je i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

On je Alikadiću čestitao na osvajanju titule evropskog prvaka, ali i na promociji grada Goražda. Ramović je kadetskom reprezentativcu BiH uručio poklone te istakao da će Općina Goražde i dalje davati podršku svim mladim sportistima, posebno onima koji postižu izuzetne rezultate.

''Svakako ovo je jedan svečani trenutak na koji smo svi ponosni. Prekinuo sam svoj godišnji odmor i došao da ispoštujem našeg Adija jer smo ponosni na njega i na mnoge naše sportiste i evo dokaza da Goražde uistinu ima talente i budućnost i mi ćemo nastojati da sa svoje strane što više pomognemo. Vi znate da su sportski tereni u nadležnosti općine, te da su im na raspolaganju. Danas smo odredili da imaju još više termina. Na prijemu smo dodijelili i novčanu pomoć, pratit ćemo i dalje stanje i sigurno ćemo biti u svakom momentu na raspolaganju. Obećali smo kupovinu nove sportske opreme za klub“, kazao je Ramović.

Alikadić je istakao kako mu podrška grada u kojem je napravio svoje prve košarkaške korake mnogo znači.

"Obećana mi je sportska stipendija, na čemu sam posebno zahvalan. Nosim samo pozitivne dojmove sa prijema jer je obećao da ćemo imati termine u Gradskoj dvorani koji su nam zaista bili potrebni. Nastavljamo i dalje sa trenizima a meni je ovo najveći uspjeh u mojoj dosadašnjoj karijeri, neopisiv je osjećaj biti evropski prvak i prvak na Olimpijskim igrama", dodao je Alikadić.

I Adijev trener iz matičnog kluba KK Radnički iz Goražda, Hasan Rikalo zadovoljan je što su mnoge stvari u vezi kluba krenule nabolje.

"Vjerovatno ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju. Što se tiče uslova treniranja ovih momaka, trebaju da imaju termine u dvorani, jer ćemo za par dana početi sa pripremama. Imamo godinu dana da spremimo Adija za Svjetsko prvenstvo u Španiji kao i ostale momke do 16 godina kako bi mogli konkurisati u kadetsku reprezentaciju. Pred nama je dosta posla i samo nam treba podrška općine i kantona, kao i drugih privrednih subjekata u Goraždu, a rezultati sigurno neće izostati", dodaje Rikalo.