Košarka
2.1k

Prešli "stotku": Kadeti BiH deklasirali Južnu Koreju i zakazali duel sa Australijom

Piše: O. T.
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivo je pobijedila Južnu Koreju rezultatom 105:85 u suretu 3. kola grupe D Svjetskog prvenstva u Zaragozi (Španija).

Bh. kadeti su odlično otvorili meč i nakon pet minuta igre bilo je 18:8, a do kraja prve četvrtine razlika se povećala na +14 kada je bilo 32:18. Odličnih 10 minuta odigrao je Sani Čampara koji je upisao četiri trojke.

Druga četvrtina je pokazala ujednačenu igru gdje su nešto bolji bili aktuelni prvaci Azije koji su u drugoj dionici ostvarili rezultat 25:24 tako da se na odmor otišlo sa 13 poena razlike za BiH (56:43).

Isti omjer koševa bio je i u trećoj četvrtini, ali naši momci nisu dozvolili toliko opuštanje te su u posljednjih 10 minuta ubjedljivom igrom stigli do konačnih 105:85.

Briljirali su Sani Čampara (25) i Džanan Musa (36) koji su skupa postigli 61 poen. Musa je na to dodao i 11 skokova. Double-double učinak imao je Čerkezović sa 14 poena i 10 skokova.

U osminu finala prolaze svi timovi Svjetskog prvenstva, a naš tim u tu fazu putuje sa drugog mjesta u grupi. Pošto se "križamo" sa grupom C bh. kadeti će igrati sa Australijom koja je grupnu fazu okončala na trećem mjestu. Susret sa Australijom na rasporedu je u utorak 28. juna.

Adi Alikadić, Sani Čampara 25, Emir Čerkezović 14, Aljoša Janković 7, Drago Cvitanović, Miladin Vlačić, Amer Barukčija 1, Lazar Mutić 14, Srđan Kočić 2, Vedran Mirković 6, Emir Bačvić Džanan Musa 36.

Ovako izgleda nokaut faza u kojoj se naš tim ne može sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama prije finala.