Košarka
0

Premijer TK primio košarkaša Čerkezovića

FENA
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Izet Jagodić primili su danas Emira Čerkezovića, člana kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je osvojio prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Čestitavši mladom i perspektivnom sportisti na uspjehu, premijer Gutić je istaknuo da se nada da će nakon uspjeha mladih košarkaša svi nivoi vlasti početi više ulagati u sport i mlade sportiste.

  • Vlada Tuzlanskog kantona u ovoj je godini, i pored teške novčane situacije, za sport planirala izdvojiti 400 hiljada KM a nadamo se da ćemo pronaći mogućnosti da više pomognemo i marginaliziranoj kulturi - rekao je premijer Gutić.

Resorni ministar Jagodić pohvalio je 16-godišnjeg košarkaša te rekao kako se nada da će uspjesi biti ponovljeni i u obrazovnom procesu koji je pred Čerkezovićem.

Premijer Gutić je ovom prilikom Emiru Čerkezoviću uručio poklon -ručni sat i najavio da će mu narednim danima, odlukom Vlade biti uručena i novčana nagrada, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.