Košarka
44

Pred meč u Londonu: Pogledajte koliko Teletović i saigrači znaju o Velikoj Britaniji

Klix.ba
Igrači Brooklyn Netsa za koje nastupa naš Mirza Teletović u četvrtak navečer će igrati utakmicu NBA lige protiv Atlanta Hawksa u Londonu, te su ih novinari pitali o britanskom sportu, historiji i pop kulturi.

Na pitanje kako se zove engleska nogometna liga, tačan odgovor, Premiership, su ponudili jedino Mirza Teletović i Mason Plumlee. Shaun Livingston, Tyshawn Taylor su pali na ovom pitanju, dok je Reggie Evans ponudio zanimljiv odgovor - Manchester.

Shaun Livingston i Tyshawn Taylor su mislili da test meč u kriketu traje dva sata, a kada su im rekli da može trajati i pet dana, Taylor je poručio da se to ne isplati igrati.

Teletović zatim nije znao odgovoriti šta je "fizzy", ali su njegovi saigrači znali da je to vrsta pića. Mason Plumlee je znao da je princ William oženio Kate Middleton, ali Taylor i Evans nisu.

Nadalje, Evans i Plumlee nisu znali da David Beckham ima sina po imenu Brooklyn, ali je to znao Taylor, koji je jedini znao i da su Netsi prva NBA ekipa koja je regularne utakmice iz sezone igrala u Velikoj Britaniji.

Na kraju se iskazao upravo naš Teletović, koji je jedini tačno odgovorio da je John Montagu, 4. grof od Sandwicha, 1741. godine izumio sendvič. Video možete pogledati ovdje.