Protivnika udario stolicom
0

Povučena tužba protiv košarkaša Srbije Krstića

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaš reprezentacije Srbije Nenad Krstić (27) uhapšen je danas zbog svoje uloge u masovnoj tuči tokom utakmice protiv Grčke, ali je nakon razgovora pušten jer je Grk Janis Burusis, kojeg je udario stolicom, odustao od tužbe za nanošenje teških povreda.

Krstić je prijavljen da je stolicom pogodio Grka dok je pokušavao da prekine tuču tokom turnira "Akropolis kup"u dvorani u Atini.

Srpski košarkaš  uhapšen je zbog "prekršaja protiv zakona nasilja u sportu". Grčki košarkaš Kostas Carcaris kasnije se izvinio  zbog incidenta.

Završna utakmica "Akroplis kupa" između Grčke i Srbije prekinuta je zbog opšte tuče igrača dvije reprezentacije dva minuta prije kraja pri rezultatu 74:73 za Grke.

Nervozna utakmica sa dosta pritužbi zbog spornih sudijskih odluka (dvije tehničke greške za selektora Srbije Dušana Ivkovića) prekinuta je nakon sukoba  Miloša Teodosića i krilnog centra grčke reprezentacije Antonisa  Focisa.

U raspravu su se umiješali skoro svi igrači obje selekcije, prednjačio je i po gabaritu najveći centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis, koga razumljivo niko nije mogao da zaustavi. Centar Srbije Krstić je stolicom udario Janisa Burusisa, iako je stolica bila namijenjena "velikom Sofou".

Do tog trenutka i prekida, Grčka je imala minimalnu prednost, koju je održavala veći dio drugog poluvremena.