Košarka
0

Portland i Detroit izborili sedme odlučujuće utakmice

Klix.ba
Defanzivno jaki Detroit Pistonsi i sa zakonom problematični Portland Trailblazersi jednostavno nisu željeli odustati.

Portland Trailblazersi ne samo da imaju poleta. Također su sigurni u sebe, i imaju šanse da uđu u NBA istoriju. Nakon što su razvalili Dallas Maverickse rezultatom 125-103, izborili su odlučujuću sedmu utakmicu u kojoj je sve moguće, i ako bi pobjedili u nedjelju navečer, postali bi prvi tim u NBA istoriji koji bi nadvladali minus od 0-3 u seriji od 7 utakmica. Portland bi tada išao na Sacramento Kingse koji već čekaju pobjedika iz ove serije u polufinalima Zapadne konferencije.

"Kada gubiš sa 3-0, teško je. Neki timovi bi možda željeli odustati", rekao je bek Bonzi Wells. "Ali mi smo si jednostavno rekli zašto se ne pozabavimo svakom utakmicom zasebno, zašto to ne bi bili mi? Zašto mi ne bi bili tim koji bi ušao u istoriju?"

Zach Randolph je dao 21 poen i ugrabio 10 skokova za Blazerse, dok je Ruben Patterson dodao 20, Wells 18, a Arvydas Sabonis 16. Čak 6 igrača je dalo dvoznamenkasti broj poena za Portland. Chauncey Billups je došao sebi nakon niza utakmica u kojima je sa distance imao slab šut. U prvoj četvrtini šestog susreta u seriji protiv Orlanda, dao je više trica nego dotada u cijeloj seriji, čak 5 (utakmicu završio sa 7), te izborio odlučujuću sedmu utakmicu za svoju ekipu koja će se odigrati u Detroitu. Bio je najbolji strijelac svoje ekipe sa 40 poena, u utakmici koju su dobili rezultatom 103-88. Richard Hamilton je dao 22 poena, dok je Ben Wallace imao double-double učinak, sa 20 poena i 17 skokova, a uz to je imao i 5 blokada.

"I kada smo imali 3-1 bilo je jasno da još ništa nije gotovo. Sada smo prisiljeni to učiniti na teži način, u gostima", izjavio je najbolji strijelac lige Tracy McGrady, koji je zabilježio 37 poena, uz 11 skokova.

ISTOK Orlando (3) - (3) Detroit 88:103

New Orleans (2) - (4) Philadelphia 103:107

ZAPAD Portland (3) - (3) Dallas 125:103