Edin Bavčić
0

"Poraženi smo zbog neigranja Gordića i Đedovića"

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Nakon kvalifikacijskog poraza košarkaške reprezentacije BiH od selekcije Velike Britanije, krilni centar reprezentacije BiH Edin Bavčić izjavio je medijima da je glavni razlog za poraz neigranje dvojice startera u našoj reprezentaciji, Nemanje Gordića i Nihada Đedovića.

Naime, prvi plej naše selekcije Gordić je na gostovanju u Mađarskoj slomio ruku, tako da su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji za njega završene, dok će Đedović najvjerovatnije biti spreman za naredno kolo kvalifikacija kada BiH gostuje u Makedoniji.

''Đedović i Gordić su nam nedostajali u rotaciji, tako da je ostatak ekipe morao nadoknaditi njihov učinak. Mi ćemo se i dalje boriti i pokušati ispraviti greške koje smo napravili protiv Britanije. Još imamo pet utakmica do kraja kvalifikacija, tako da moramo dati sve od sebe da pokušamo ostvariti pobjedu u Makedoniji'', kazao je Bavčić.

Selektor reprezentacije BiH Sabit Hadžić složio se sa Bavčićem da su reprezentaciji nedostajali Gordić i Đedović i dodao da su zbog toga naši starteri u posljednjoj četvrtini bili vidno iscrpljeni, što je uzrokovalo veći broj grešaka.

''Mi smo većim dijelom utakmice dominirali ali naši starteri su pred kraj utakmice bili umorni. Englezi su dovoljno iskusni da to iskoriste, te su uz zvijezde kakav je Luol Deng priveli utakmicu kraju u svoju korist'', izjavio je Hadžić.

On smatra da bi naši reprezentativci na kraju pogodili više šuteva, da je naša klupa mogla rotirati veći broj igrača kroz tok utakmice.

"Siguran sam da bi Domercant pogodio neke od šuteva koje je promašio da nije bio iscrpljen", kazao je Hadžić.

On je istakao i nedostatak pravog lidera u reprezentaciji BiH, te navodi da bi se eventualnom pobjedom u Makedoniji šanse BiH za plasman na Evropsko prevenstvo znatno povećale.