Košarka
0

Poraze upisali Miami i Chicago

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Favorizirani timovi Istočne konferencije NBA lige, Miami Heat i Chicago Bullsi, upisali su poraze u utakmicama odigranima u noći s utorka na srijedu po srednjoevropskom vremenu.

Miami, najbolja ekipa Jugoistočne divizije najjače košarkaške lige svijeta, pao je nakon produžetka u svojoj American Airlines Areni u kojoj su bolji bili Atlanta Hawksi. Konačan rezultat bio je 93-89, a poraz Miamiju četvrti uzastopni. Čudno ili ne, u neizvjesnim utakmicama koje se odlučuju u pet koševa razlike, Heat je na skromnom omjeru 1-7.

Domaćin je igrao bez Chrisa Bosha, ali s LeBronom Jamesom (34 poena, 10 skokova, sedam asistencija) i Dwyaneom Wadeom (27 poena, šest asistencija) koji su kombinirano izgubili dvanaest lopti, svaki po šest.

Svakako je zanimljiv bio učinak Joela Anthonyja, krilnog centra ekipe koji je ove sezone na prosjecima od 1,8 poena i 3,6 skokova po utakmici. U više od 43 minute provedene u igri nije nijednom pokušao pogoditi koš, takvu priliku nije imao ni sa crte slobodnih bacanja, a uhvatio je osam lopti u napadu i osam u fazi odbrane. Ovakvom statistikom "pohvaliti" se mogao samo još Dennis Rodman koji je 16 skokova bez pokušaja ubačaja ostvario tri puta u razmaku od tri sedmice u januaru 1994. godine. Igrao je tada za San Antonio Spurse.

Devetnaest poena (8-24 iz igre), pet skokova i deset asistencija bio je učinak Joea Johnsona za pobjedničku ekipu u ovom susretu.

Charlotte Bobcatsi ponovno su savladali Chicago Bullse, vodeću ekipu Centralne divizije, ovaj puta s 83-82 u United Centeru. Savladali su ih i prošle srijede ubilježivši do novog međusobnog susreta tri vezana poraza. Za prekid niza pobrinuli su se Gerald Wallace s 13 poena i 16 skokova, odnosno D.J. Augustin s 15 ubačenih koševa. Bullse, bez Carlosa Boozera, je predvodio Derrick Rose (33 poena). 

NBA liga, utorak:

Chicago – Charlotte 82-83 (Rose 33p, 5s, 4a / Wallace 13p, 16s, 4a, Augustin 15p, 5s) Miami – Atlanta 89-93, produžetak (James 34p, 10s, 7a, 6il / Johnson 19p, 5s, 10a, Smith 15p, 12s)