FIBA
0

Pokrenut ćemo najoštrije akcije protiv izgrednika u Grčkoj

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) osudila je divljačko ponašanje grčkih i srpskih reprezentativaca tokom sinoćnje utakmice Acropolis Cupa u Ateni.

Podsjetimo, dvoboj je prekinut 2:40 minuta prije kraja pri vodstvu Grčke 74-73. U tim je trenucima počela opća tučnjava koju su pokrenuli Miloš Teodosić i Antonis Fotsis.

U gužvi je u jednom trenutku Krstić pokušao stolicom pogoditi Sofoklisa Schortsanitisa, ali je nastradao Bouroussis koji zbog povrede nije ni igrao u toj utakmici. Krstić je zbog toga proveo noć u pritvoru, ali je u petak pušten.

"Zaprepašten sam sramotnim scenama koje su se dogodile na utakmici Grčke i Srbije. Bačena je užasna mrlja na dobro ime svjetske košarke. Poduzet ćemo sve potrebne korake protiv svakog igrača koji je bio umiješan u ovaj šokantni incident", najavio je glavni tajnik FIBA-e Patrick Baumann.

"Hitno ćemo pregledati snimku događaja i razmotriti okolnosti koje su dovele do nasilja. Dok ne završimo s time, nećemo komentirati nikakve moguće akcije protiv pojedinaca. No, nećemo oklijevati u pokretanju najoštrije akcije protiv svakog pojedinca koji je narušio ugled košarke", dodao je.