Košarka
0

Počinje nova sezona Goodyear lige

KKBosna.com/Sarajevo-x.com
U subotu počinje nova sezone Goodyear lige u kojoj se Bosna ASA BHT na startu sastaje sa beogradskom Crvenom zvezda. Početak utakmice zakazan je za 17 sati, u dvorani «Mirza Delibašić».

Situacija u sarajevskom timu je povoljna i osim Aldina Kadića koji se žali na povredu ostatak tima vrijedno je trenirao protekli period pa će stručni štab imati «slatke muke» oko odabira 12 igrača.

BAJRAMOVIĆ: Na otvaranju Jadranske lige sastajemo se sa veoma nezgodnim i atraktivnim protivnikom. U odnosu na prethodnu sezonu Crvena zvezda je načinila veliki napredak u igri i sigurno su kvalitetniji, a igraju brzi u agresivnu košarku. Dobro smo se pripremili i nadam se da ćemo hladne glave ući u susret, jer samo u tom slučaju možemo ostvariti pobjedu. Igrači moraju sačuvati mirnoću i nametnuti naš stil igre. Odbrana bi morala biti bolji dio tima, a u tom slučaju dobili bi i neophodno napadačko raspoloženje.

Crvena zvezda dolazi u Sarajevo bez Gorana Jeretina, Milana Gurovića i Pere Antića. Novi trener je Dragan Šakota koji je u karijeri vodio: IMT, Zadar, Cibonu, PAOK, Apolon, Aris, Iraklis, Peristeri, AEK i Olimpijakos, što dovoljno govori o kakvom se stručnjaku radi.

Prva zvijezda tima je Larry O’ Bannon. Amerikanac je kao lider sveučilišta Louisville stigao u glavni grad SCG i potpisao trogodišnji ugovor. Prije Zvezde, okušao se i u NBA ligi, tačnije Golden Stateu, ali je, na kraju, ipak došao u Evropu. Klub su od ranije napustili Slavko Stefanović (otišao u Hemofarm), Gerrod Henderon (AEK) i trojica koja još nisu pronašla angažman: Nikola Lepojević, Jovan Koprivica i Aleksej Nešović, a novi igrači su: Larry O ‘ Bannon, Milan Gurović, Miroslav Raičević, Slobodan Ljubotina i Nenad Mišanović.

Petorka Crvene zvezde izgleda ovako: Radivojević, O’ Bannon, Gurović (Bjelica), Vitkovac, Raičević.

Inače, Crvena zvezda je osnovana 1946. godine, a najveći uspjeh u istoriji kluba je osvajanje Kupa kupova (1974.).