Košarka
62

Počeo tradicionalni 13. Realway košarkaški kamp

Klix.ba
U organizaciji KK Realway u nedjelju je počela druga smjena tradicionalnog košarkaškog kampa. Kao i svake godine kamp se održava na planini Bjelašnici u idealnim uslovima za psihofizički razvoj mladih talentiranih košarkaša. Tradicionalno se na ovaj košarkaški kamp prijavi veliki broj polaznika najmasovnije škole košarke u našoj državi.

Radi nedostatka finansijske podrške, ove godine nažalost, na kampu prisustvuje nešto manje od stotinu učesnika, za razliku od prethodnih godina kada je broj polaznika dostizao brojku i do dvije stotine učesnika. Uprkos svemu trenerski kadar KK Realway čini sve da svojim članovima omogući idealne uslove za rad.

Među novitetima ovogodišnjeg kampa je gostovanje mladih i uspješnih košarkaša iz cijele BiH, pa su tu igrači koji su bili tokom protekle sezone najbolji u svojim klubovima. Tu su igrači iz Zenice, Bugojna, Žepča, Prozora, kao i mlade košarkaške talente koji treniraju u inostranstvu.

Predsjednik KK Realway, Nedim Džemić, navodi kako je u prethodnim kampovima prošlo mnogo reprezentativaca naše zemlje, ali je ovaj kamp također veoma bitan i za djecu koji nemaju mogućnost postizanja vrhunskih sportskih rezultata, ili možda neće napraviti profesionalne karijere u ovom sportu. Ipak, boravak u idealnim uslovima planinskog ambijenta, socijalizacija, samo su neke od prednosti boravka na Bjelašnici koje se nude svakom djetetu. Od 7:00 ujutro, pa sve do 22:30 sati, skoro svaki momenat je adekvatno ispunjen i prava je slika jednog radnog dana budućeg košarkaša.

Održavaju se dva treninga dnevno, video analize, gosti predavači, individualni rad sa igračima, i posebno ističemo gostovanje mnogih uspješnih sportaša, trenera i sportskih radnika, koji svojim primjerom na direktan način promovišu univerzalne sportske vrijednosti. Sve su to neke od planiranih aktivnosti kampa.

Svakog dana nakon okončanja obaveza, bira se MVP tog dana, koji dobija adekvatan poklon. Na taj način želi se poslati svima ostalima poruka kakav treba biti jedan mladi sportista. Na prvom mjestu je fair play, tj. poštovanje drugih, a zatim predanost, zalaganje, samomotivacija, pozitivan odnos što su vrline koje trebaju krasti buduće košarkaše ali i sve mlade ljude.

Druga smjena Realway košarkaškog kampa će trajati do subote 23. jula, kada je planiran Family day- porodični dan, na koji su pozvani svi roditelji, djeca i prijatelji najveće košarkaške porodice kod nas.

Uz završna takmičenja posljednjeg dana kampa, kao i dodjelu diploma svim učesnicima, spušta se zavjesa za još jednu uspješnu sezonu najuspješnije i najmasovnije škole košarke u Bosni i Hercegovini.