Košarka
0

Počeo lov na LeBrona Jamesa

Totalsport
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
Otvoren je rok za prelaske košarkaša u NBA ligi. Širok krug igrača spremnih osluhnuti ponude klubova predvodi ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James.

Dvostrukog najkorisnijeg igrača lige već u četvrtak posjetit će predstavnici New York Knicksa i New Jersey Netsa. Oni su tek uvodna "ekspedicija" koja će put Ohija kako bi "opipala puls" vođe Cleveland Cavaliersa, ali kandidata za pojačavanje tima ima još.

Ostane li u Clevelandu James može u sljedećih godina prihodovati oko 125 miliona američkih dolara, ode li u neki drugi klub, a najglasnije se spominju Chicago i Miami, u pet sezona zaradit će oko 96 miliona. No, možda dobiti i bolju priliku za naslov prvaka, a to je ono što traži.

Dwyane Wade, Chris Bosh, Dirk Nowitzki, Amare Stoudemire, Carlos Boozer, Shaquille O’Neal, Ray Allen, Rudy Gay i David Lee neki su od kandidata koji će također na tržište, kao i Joe Johnson kojeg se aktuelni klub Atlanta ne želi odreći pa mu nudi maksimalnu platu.

"Ne sjećam se da je ikada ovako bilo. U prelaznim rokovima bilo je velikih igrača, ali ovakav broj ne pamtim", kaže predsjednik Netsa Rod Thorn.

NBA