Uoči EP u Litvaniji
0

Počelo okupljanje reprezentacije BiH u košarci

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se od srijede na Ilidži pred početak priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Selektor bh. tima Sabit Hadžić na pripreme je pozvao 17 košarkaša od kojih će 14 predstavljati BiH na EP-u, ali petorica košarkaša neće odmah stići u Sarajevo.

U razgovoru za Fenu Hadžić je rekao da će se bekovski par Goran Ikonić - Saša Vasiljević pridružiti ostatku ekipe 24. jula, prvi centar ekipe Ratko Varda stiže 25. jula, dok će naturalizirani bh. košarkaš Henry Domarcant doći u Sarajevo tek u augustu. Domercantov konkurent Ernest Bremer obavijestio je KSBiH da je slomio nos i termin njegovog dolaska na pripreme nije poznat.

''Bremeru smo poslali kartu u Ameriku jer želimo da dođe u Sarajevo gdje bi ga naš ljekarski tim pregledao. Vidjet ćemo kako će reagirati. Goran Ikonić se nalazi u Beogradu gdje sanira povredu koljena, a Saša Vasiljević također obavlja ljekarske preglede'', izjavio je Hadžić i dodao da Varda treba da potpiše ugovor s Kazanom u narednih nekoliko dana, nakon čega će se priključiti ekipi.

Na pripreme su pozvani: Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Diego Kapelan, Nihad Đedović, Henry Domercant, Goran Ikonić, Mujo Tuljković, Miralem Halilović, Milan Milošević, Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Ratko Varda, Elmedin Kikanović i Adnan Hodžić.

EP u Litvaniji počinje 31. augusta i trajat će do 18. septembra. Košarkaška reprezentacija BiH igrat će u C-grupi u kojoj se nalaze još nacionalne selekcije Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i reprezentacije iz dodatnih kvalfiikacija.