Košarka
0

Počele pripreme košarkaša Srbije za EP u Sloveniji

Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije, naš protivnik u prvoj fazi Eurobasketa u Sloveniji, početkom ove sedmice okupila se Beogradu, gdje je započela sa prvom fazom priprema za predstojeći šampionat.

Selektor Dušan Ivković na okupu ima 11 igrača. Zbog nastupa u mlađim reprezentativnim selekcijama trenutno nema Vasilija Micića i Nemanje Krstića, kao i univerzitetskih reprezentativaca Đorđa Gagića i Nikole Kalinića. Nekoliko dana odmora dobio je i Nemanja Nedović.

Već ranije, Ivkoviću su zbog povreda otkazali Duško Savanović, Novica Veličković i Zoran Erceg. Milan Mačvan je u jednom prijašnjem razgovoru sa selektorom nagovijestio da bi tokom ljetne pauze želio individualno trenirati pošto nije zadovoljan sa svojom formom.

Tu nisu prestali problemi za naše rivale iz grupe B. Miloš Teodosić još uvijek zbog povrede ne trenira sa timom i njegov nastup u Sloveniji je pod velikim znakom pitanja. Na treninzima još uvijek nema niti Vladimira Micova, ali iz tamošnjeg košarkaškog saveza još uvijek nema zvanične informacije da li je krilo moskovskog CSKA definitivno izgubljen za Srbiju tokom septembarskih nastupa.

Dušan Ivković će sa timom u Beogradu ostati do nedjelje. U ponedjeljak slijedi put u Sloveniju gdje reprezentativce Srbije očekuju dvije sedmice priprema, prvo u Kranjskoj Gori, a potom i u Rogaškoj Slatini.

Na Eurobasketu u Sloveniji (4. - 22. septembar) izabranici Ace Petrovića će protiv Srbije igrati u 2. kolu 5. septembra. Dan ranije BiH će svoj put na ovom Eurobasketu započeti protiv Latvije. U 3. kolu igramo protiv Crne Gore. Nakon dana odmora uslijedit će nastupi protiv Makedonije i Litvanije.