Košarka
0

Pobjedom protiv Belgije Srbija napravila veliki korak ka četvrtfinalu Eurobasketa

Anadolija
Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je danas u okviru takmičenja u grupi E druge runde Evropskog prvenstva u košarci, reprezentaciju Belgije rezultatom 76:69.

Pobjedom protiv Belgije srbijanska reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Eurobasketa 2013.

Reprezentacija Belgije serijom od 8:0 bolje je otvorila utakmicu, ali su izabranici Dušana Ivkovića dvije minute prije kraja prve četvrtine došli do poravnanja, a zatim i do prednosti od dva poena.

Nakon više preokreta prvi period igre završen je prednošću Srbije 19:18.

Izabranici Dušana Ivkovića bili su bolji i tokom druge četvrtine, a na odmor se otišlo pri rezultatu 40:36 u korist srbijanske reprezentacije.

Koševima Nenada Krstića, Stefana Markovića reprezentacija Srbije očuvala je stečenu prednost, i tokom treće četvrtine ostvarila seriju od 9:0. Na kraju treće četvrtine bilo je 54:51 za Srbiju, koja je iz prvog kruga takmičenja u drugu rundu prenijela maksimalnih četiri poena.

Igrač utakmice bio je reprezentativac Srbije Nenad Krstić sa postignutih 17 poena, dok je najefikasniji u redovima belgijanske reprezentacije bio Wen Mukubu sa ubačenih 16 poena.

Latvija iznenađenje prvenstva

Košarkaška reprezentacija Latvije savladala je danas u ljubljanskoj Stožice Areni, u prvom susretu grupe E druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu o košarci, selekciju Ukrajine rezultatom 85:51.

Nakon boljeg otvaranja utakmice, selekcija Latvije, autsajder s početka prvenstva, na kraju prve četvrtine imala je “plus” 13, a rezultat prvog perioda utakmice bio je 24:11.

Latvija je tokom druge četvrtine ostvarila prednost od 20 poena razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 42:22 u korist Latvije.

Latvijci su tokom treće četvrtine vodili i sa 33 poena razlike, a treći period igre završen je rezultatom 65:32.

Najefikasniji igrač latvijske reprezentacije bio je Kristaps Janicenoks sa postignutih 14 poena, dok je najbolji pojedinac reprezentacije Ukrajine bio Sergi Gladyr sa 12 poena.

Selekcija Latvije, koja na prošlom Eurobasketu nije ostvarila niti jednu pobjedu, a dvije godine je važila za, u prosjeku najmlađi tim u povijesti evropskih prvenstava u košarci, u grupi „B“, savladala je sve balkanske reprezentacije osim Srbije.