Košarka
0

Pobjedom Milwaukee osigurao doigravanje, Washington ispao iz utrke

Klix.ba
Gary Payton još jednom u playoffu, ovaj put sa novom ekipom
Gary Payton još jednom u playoffu, ovaj put sa novom ekipom
Toni Kukoč je vodio Buckse do odlučujuće pobjede, dok će Michael Jordan morati završiti igračku karijeru bez playoffa.

Splićanin je dao 25 poena u utakmici protiv Toronto Raptorsa, čime je svoju ekipu dove do pobjede koja im je osigurala mjesto u drugom dijelu sezone. Toronto je na teren izašao sa samo 8 igrača, i bez dva najbolja (Vince Carter i Antonio Davis su na listi ozlijeđenih).

Sve je manje nepoznanica što se tiče učesnika ovogodišnjeg doigravanja. U Istočnoj konferenciji je sve poznato, jer je 8 ekipa već matematski osiguralo učešće, dok se samo na mnogo jačoj Zapadnoj konferenciji još uvijek vrši borba za posljednje mjesto između Houston Rocketsa i Phoenix Sunsa, mada su i tu teoretske šanse male. Naime, da bi Houston ušao u playoff, Phoenix mora izgubiti sve 3 preostale utakmice, dok Houston ne bi smio izgubiti niti jednu.

Pored Milwaukee Bucksa, sinoć su također i Orlando Magic osigurali mjesto u doigravanju. Tracy McGrady je dao 35 koševa u pobjedi protiv Indiana Pacersa rezultatom 98-86, dok je Gordan Giriček bio drugi strijelac u svom timu sa postignutih 15. Od 1996. godine Orlando nije uspio proći prvu rundu playoffa, a McGrady, ovogodišnji najbolji strijelac lige, kako sam kaže je spreman za sve izazove. "Želimo ući u doigravanje sa mnogo samopouzdanja i sa dobrim rezultatima", rekao je McGrady. "Osjećam se da možemo pobjediti bilo kojeg protivnika, i samo u to trebamo vjerovati".

Treba napomenuti da je u svojoj posljednjoj utakmici protiv Miami Heata, ovaj floridski klub na iznenađenje sviju, pa i samog Michaela Jordana, 'umirovio' njegov dres sa brojem 23. Iako Jordan nije imao nikakvih veza sa tim klubom, niti je jedne sekunde igrao za njih, ipak mu je odana ova počast, te nijedan igrač Heata u budućnosti neće nositi dres sa njegovim brojem. Još samo fali da ostatak lige umirovi njegov dres...

Rezultati:

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 100:89 Minnesota Wolves - Los Angeles Clippers 106:90

Miami Heat - Washington Wizards 87:91 New York Knicks - Philadelphia 76ers 108:103 Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 103:105 New Orleans Hornets - Detroit Pistons 93:89 Chicago Bulls - New Jersey Nets 95:86 Indiana Pacers - Orlando Magic 86:98 San Antonio Spurs - Seattle Sonics 94:86 Memphis Grizzlies - Portland Blazers 96:93 Utah Jazz - Dallas Mavericks 95:92 Sacramento Kings - Denver Nuggets 105:103 Phoenix Suns - Golden State Warriors 117:101