Košarka
0

Pobjedama Lakersa i Spursa otvorena nova NBA sezona

Klix.ba
Los Angeles Lakersi otvorili su novu NBA sezonu uvjerljivom pobjedom na domaćem parketu nad Dallasom, dok su aktuelni NBA prvaci San Antonio Spursi bili bolji od Phoenix Sunsa.

(PBS) Iako Kobe Bryant nije ulazio u igru, Lakersi su cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu i njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna. U svom debiju u žutom dresu Karl Malone je postigao izvrstan učinak, zabilježivši 15 koševa, 10 skokova i 9 asistencija. Drugo veliko ovosezonsko pojačanje Lakersa Gary Payton nije zaostajao. Postigao je 21 poen, 7 skokova i 9 asistencija. Shaquille O'Neal je zabilježio, za njega skromnih, 16 koševa i 9 skokova. U momčadi Dallasa po 19 koševa ubacili su Dirk Nowitzki i Antoine Walker. Nijemac je dodao 13 skokova. Kako sama utakmica nije pružila puno neizvjesnosti, oči ljubitelja NBA košarke bile su uprte u klupu Los Angelesa. Bryant se u dvorani pojavio pred kraj treće četvrtine. Dobio je veliki pljesak publike te je sjeo pored Shaqa koji se nije obazirao na dolazak suigrača s kojim je prije nekoliko dana ponovno započeo prepirku preko novina. U posljednjoj četvrtini, četiri velika igrača sjeli su na klupu jedan pored drugog i dok su se O'Neal, Payton i Malone dobro zabavljali, Bryant je tiho sjedio pored njih.

U preostalim sinoćnjim utakmicama domaće pobjede zabilježili su Philadelphia i San Antonio.

REZULTATI:

Los Angeles Lakersi – Dallas Mavericks 109:93 (Malone 15 poena, 10 skokova i 9 asistencija, Payton 21 poen i 9 asistencija, O'Neal 16 poena i 9 skokova/ Nowitzki 19 poena i 13 skokova, Walker 19 poena)

Philadelphia 76ers – Miami Heat 89:74 (Iverson 26 poena i 11 asistencija/ Wade 18 poena)

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 83:82 (Duncan 24 poena i 12 skokova/ Marbury 24 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Marion 20 poena i 7 skokova).

www.nba.com

NBA