NLB finale
0

Pobjeda Partizana u posljednjoj sekundi

Totalsport
Foto: B92
Foto: B92
Tricom Dušana Kecmana sa svoje polovice parketa košarkaši Partizana su pobijedili u finalnoj utakmici regionalne NLB lige Cibonu 75-74 u infarktnoj završnici.

Nevjerojatan je bio cijeli finale utakmice odigrane u sjajnoj atmosferi zagrebačke Arene, s tim da je Partizan uspio odbraniti naslov pobjednika, a Ciboni je do prve titule ove lige nedostajalo samo 0.6 sekundi.

Prvu priliku za slavlje Cibona je propustila u osnovnom dijelu utakmice koji je završio 60-60. Prije isteka četrdesete minute Cibona je imala zadnji napad, ali Marko Tomas u dva navrata nije pronašao put do koša, odnosno do pobjede Cibone.

U dodanih pet minuta Partizan je stalno bio korak ispred. Vodili su Beograđani 72-68 deset sekundi prije kraja kada je Tomas zabio tricu za smanjenje na 72-71 i nadu. Potom je napravljen prekršaj na Robertsu koji je promašio oba slobodna bacanja, a Ciboni je ostalo četiri sekunde za posljednji napad.

Lopta je došla do Bogdanovića koji je pogodio tricu za 74-72 Cibone, a semafor je pokazivao samo 0.6 sekundi do kraja. Iako je počelo već slavlje Cibone Kecman je uspio za ostatak vremena zabiti tricu sa svoje polovice za pobjedu Partizana.

No, ostaje dvojben posljednji šut budući su u tom trenutku treneri Cibone, kao i rukovodstvo kluba bili na parketu, što bi u prevednom smislu trebalo značiti prekid igre.

Marko Tomas i Jamont Gordon su u svakom smilsu predvodili sastav Cibone. Obojica su postigla po 31 poen, odnosno kombinirano 62 od ukupno 74 Cibonina.

Kod Partizana su najbolji bili Aleksandar Marić sa 14 poena i 11 skokova, te Lawrence Roberts sa 13 poena i 14 skokova. Recimo da je Kecman prije odlučujuće trice gađao 0-5 za tri poena, dakako, iz daleko veće blizine.

NLB finale:

Partizan - Cibona 75-74, nakon produžetka (60-60)