Košarka
0

Pljuštali rekordi u bostonskom Gardenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Utakmica košarkaša Bostona i Washingtona (115-107) u srijedu navečer nije odlučivala ni o čemu, ali će je ipak pamtiti mnogi akteri. Pogotovo domaći igrač Eddie House

Paul Pierce, Kevin Garnett i Ray Allen, tri zvijezde Boston Celticsa, aktualnih prvaka NBA lige, nisu nastupili u srijedu, a ulogu junaka je u Banknorth Gardenu na sebe preuzeo Eddie House.

Nije bilo toliko bitno njegovih 20 poena, koliko šut za tri poena (6 od 9), čime je srušio NBA rekord Dannyja Aingea, čovjeka koji je trenutačno generalni menadžer njegovog kluba!

House je postao košarkaš s najboljim prosjekom šuta za tri poena u regularnom dijelu. Pogodio je u 80 utakmica, koliko je igrao, 151 tricu od 340 šuteva, što na kraju donosi prosjek od 44.4 posto. Aingeov rekord je bio 44.3 posto (85 od 192). Rekord je tim veći jer je House ubacio skoro dvostruko više negoli Ainge u sezoni 1986/87, kada je također nosio dres Celticsa.

No, večer će pamtiti i svi košarkaši Washingtona, njihov trener na odlasku Ed Tapscott i navijači. Ovim porazom je Washington upisao najgori omjer u historiji kluba. Dosadašnji je bio 20-62, a novi glasi 19-63. Vjerojatno im je mala utjeha da i sa takvim omjerom nisu najgori ove sezone. Slabiji je Sacramento sa samo 17 pobjeda.

NBA