Košarka
11

Phoenix Sunsi doživjeli katastrofalan poraz od LA Clippersa, Teletović postigao 13 poena

Piše: D. B.
Ilustracija (Foto: EPA)
Ilustracija (Foto: EPA)
Phoenix Sunsi su sinoć doživjeli težak poraz, dvanaesti u nizu, a savladali su ih LA Clippersi sa 40 poena razlike.

Izuzetno lošu igru prikazali su košarkaši Phoenixa u prvoj četvrtini u kojoj su postigli samo 17 poena, dok su Clippersi ubacili 36. U drugoj četvrtini su odigrali nešto bolje te su postigli 25 poena, dva više od Clippersa, no, to nije bilo dovoljno da smanje veliki zaostatak. Clippersi su na poluvremenu vodili 59:42.

Treća četvrtina je također pripala Clippersima koji su postigli 31 poen, dok su Sunsi ostali na 19. U posljednjem periodu igre ekipa LA-ja je dodala 34 poena, a Phoenix je postigao 23 poena. Računica je bila jasna, pobjeda Clippersa rezultatom 124:84, što je značilo 40 poena razlike i težak poraz Sunsa, čak dvanaesti u nizu.

Bh. košarkaš Mirza Teletović proveo je gotovo 23 minute na parketu, a za Sunse je postigao 13 poena. Upisao je jedan ofanzivni i pet defanzivnih skokova te jednu asistenciju. Mirza je u sedmu utakmicu u nizu ubacio dvocifren broj poena uz šut iz igre 4/6 (3/5 za 3). Sa tri nove trojke Teletović je stigao do brojke od 114 trica u sezoni.

Clipperse je do pobjede predvodio J.J. Redick sa 23 poena, dok je najbolji u ekipi Sunsa bio Archie Goodwin sa 20 ubačenih poena.