Spreman za povratak na parkete
0

Phil Jackson bi mogao preuzeti Netse

Totalsport
Phil Jackson
Phil Jackson
Nedavno je legendarni trener u NBA ligi, 67-godišnji Phil Jackson, bio blizu povratka na košarkaške parkete, no "njegovi" Lakersi su u posljednji trenutak okrenuli ploču i angažirali Mikea D'Antonija.

Prema izjavama koje je dao Jackson (čovjek koji je osvojio 11 NBA prstena) je bio pomalo razočaran što je tako završila moguća priča povratka u NBA ligu, odnosno, u Lakerse, ali već taj podatak je možda mogao otkriti da je Jackson spreman na nove izazove i novo treniranje.

Ove sedmice dogodila se jedna smjena trenera u ligi. Avery Johnson tako više nije trener košarkaša Brooklyn Netsa, a otkaza ga je koštao negativan niz u koji je klub upao, budući su poraženi u deset od posljednjih 13 utakmica. Trenutno Brooklyn ima omjer 14-14.

Uoči sezone se očekivalo da će Netsi biti jedna od najboljih ekipa Istočne konferencije, ali su problemi uslijedili tokom decembra, što se pogotovo dalo očitati na igri njihovog najboljeg igrača Derona Williamsa, koji je kažu američki mediji, forsirao ovu smjenu.

Trenutno je trener Netsa nekadašnji Johnsonov pomoćnik PJ Carlesimo, ali američki mediji navode da bi se vrlo lako mogla dogoditi velika senzacija, odnosno, dolazak Phila Jacksona u Brooklyn.

Navodno je Jackson preko svog glasnogovornika demantirao ovakve navode.

NBA