Košarka
0

Peti međunarodni memorijalni turnir "Davorin Popović"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Najuspješniji bosanskohercegovački ženski košarkaški kolektiv - KK Željezničar danas i sutra u Sarajevu organizira Peti međunarodni memorijani turnir "Davorin Popović", u znak sjećanja na popularnog pjevača i člana ovog kluba koji je doprinio njegovom razvoju i uspjesima.

Uz košarkašice Željezničara na turniru, koji će se igrati u dvorani "Ramiz Salčin"- Mojmilo , sudjelovat će još tri kvalitetne ekipe - prvaci Hrvatske, Crne Gore i Srbije - Šibenik Yolly JBS, Budućnost iz Podgorice i Hemofarm iz Vršca, koje su najavile dolazak u najjačim sastavima.

U uvodnom susretu danas u 16.00 sati snage će u polufinalu odmjeriti košarkašice Željezničara i Hemofarma, dok će u drugom susretu (18.00 sati) igrati Šibenik Jolly JBS i Budućnost.

U pauzi između ove dvije utakmice (17.35) obavit će se ceremonija svečanog otvaranja.

U subotu drugog dana turnira na programu su susreti za treće mjesto (17.00) i finale (19.00 sati).

Uoči početka turnira delegacija organizatora i učesnika turnira danas je položila cvijeće ispred spomenika Davorinu Popoviću u parku ispred Fisa.

Turnir će ekipama poslužiti za posljednju provjeru forme pred početak sezone u regionalnoj WABA ligi, koja startuje 4. oktobra.