Košarka
1

Peršić: Dvomeč BiH i Rusije će odlučiti o prvom mjestu u grupi C

Piše: E. B.
Peršić: Protiv Švedske ne smijemo kiksati
Peršić: Protiv Švedske ne smijemo kiksati
Dalibor Peršić, jedan od iskusnijih igrača košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, smatra kako je kvalifikaciona grupa C za Eurobasket, u kojoj je smještena naša reprezentacija, izuzetno teška.

"Mislim da je naša kvalifikaciona grupa možda i natježa od svih, pogotovo jer je jedina sa tri reprezentacije i zbog toga nijedna selekcija nema pravo na kiks", kaže Peršić koji je član reprezentacije od 2012. godine.

"Mnogo toga će zavisiti od našeg sastava, odnosno da li će igrati igrači koji su nam nedostajali na proteklom Evropskom prvenstvu. I Rusi također unazad nekoliko godina imaju problem s igračkim kadrom i oni su u istim problemima kao i mi, ali ipak mislim da će dvomeč BiH i Rusije odlučiti o prvom mjestu i putniku na Eurobasket", kaže Peršić, koji smatra kako je treća ekipa u našoj grupi Švedska, autsajder.

"Šveđane, naravno ne treba potcijeniti, ali oni su, objektivno, najslabiji ukoliko i Rusi i mi dođemo u najjačem sastavu. Protiv njih ne smijemo kiksati i moramo ih savladati u oba meča. Ko izgubi od Švedske, može se oprostiti od borbe za Eurobasket", ističe Peršić koji se uspješno oporavlja od povrede Ahilove tetive, zbog koje će najvjerovatnije propustiti ostatak sezone.