Košarka
4

Paul Pierce i Kevin Garnett postaju saigrači Mirze Teletovića

Totalsport
Neimenovani izvor blizak NBA ligi otkrio je za Yahoo! Sports da su Brooklyn Netsi postigli dogovor s Boston Celticsima oko razmjene igrača koja uključuje Paula Pierca i Kevina Garnetta.

Boston Celtics kreće u "remont"! To je, ukoliko čelni ljudi najjače košarkaške lige svijeta odobre "trade", potvrđeno u noći s četvrtka na petak, kada su se Brooklyn i Boston u načelu dogovorili za veliku razmjenu igrača. Pierce, Garnett i Jason Terry bit će od ovoga ljeta novi igrači Netsa, dok će Boston zauzvrat dobiti Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, Krisa Josepha, te pickove prve runde drafta za 2014., 2016. i 2018. godinu.

Garnett i Pierce će tako u idućoj sezoni za trenera imati dosadašnjeg "mrskog" rivala na parketu, Jasona Kidda, koji je prije svega nekoliko sedmica u 41. godini života okončao svoju 19 sezona dugu NBA karijeru.

Ukoliko naš reprezentativac Mirza Teletović ostane član Netsa, postat će saigrač ove dvojice sjajnih košarkaša.

Spomenimo da bi Brooklyn mogao imati velikih problema s plaćanjem igrača i probijanjem takozvanog "poreznog zakona na luksuz". Naime, predviđa se da će Netsi za plaćanje svojih igrača morati izdvojiti oko 100 miliona dolara.

"Trade" se zasigurno neće realizirati do 10. jula, jer se tek tada otvara tržište razmjene igrača.