NBA liga
0

Paul Pierce i Dirk Nowitzki na All-Staru

Totalsport
Dirk Nowitzki (Foto: AFP)
Dirk Nowitzki (Foto: AFP)
NBA veterani Paul Pierce i Dirk Nowitzki nastupit će po 10, odnosno 11. put na All-Star utakmici koju će 27. ovog mjeseca ugostiti Orlando.

Naime, nakon što obojica propustila upasti u petorke Istoka, odnosno Zapada u izboru navijača, završili na popisu od 14 igrača u izboru trenera.

Pierceu će se među rezervama na Istoku priključiti Chris Bosh (Miami Heat), Luol Deng (Chicago Bulls), Roy Hibbert (Indiana Pacers), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers), Joe Johnson (Atlanta Hawks) i Deron Williams (New Jersey Nets). Za Denga, Hibberta i Iguodalu bit će to premijerni nastup na All-Staru.

Na Zapadu su uz Nowitzkog među rezerve izabrani LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Steve Nash (Phoenix Suns), Tony Parker (San Antonio Spurs) i Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder). Za Aldridgea i Marca Gasola bit će to premijerni nastup na All-Staru, a za 38-godišnjeg Nasha, najstarijeg igrača ovogodišnje eksihibicijske revije NBA lige, osmi po redu.

Rezervni su igrači izabrani glasovima 30 NBA trenera. Svaki od trenera dao je glasove sedmorici igrača iz svoje konferencije, dvojici odbrambenih igrača, dvojici krilnih igrača, jednom centru i dvojici igrača bez obzira na poziciju. Istovremeno, trenerima nije bilo dopušteno glasati za igrače iz svoje ekipe.

Trenere Istoka, odnosno Zapada odlučit će rezultati, odnosno bit će to onaj stručnjak čija ekipa do 15. februara ima najbolji omjer konferencije. Prošle godine to su bili trener Bostona Doc Rivers i trener San Antonija Gregg Popovich, pa oni ove godine neće biti u konkurenciji.