Košarka
0

Pau Gasol najavio da bi mogao igrati i na Olimpijskim igrama u Tokiju

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Pau Gasol je u polufinalnom porazu na Olimpijskim igrama u Riju od SAD-a rezultatom 82:76 bio najbolji pojedinac utakmice sa 23 poena i 8 skokova, a nakon meča je izjavio kako ne razmišlja još o povlačenju, kako su mnogi pretpostavljali.

Umjesto rečenice "još jedna utakmica i gotovo", stariji brat Gasol je izjavio kako postoji mogućnost da nastupi i na sljedećim Olimpijskim igrama koje će 2020. godine biti održane u Tokiju.

"Prije svake sezone mislim mislim da će to biti moja posljednja godina, kako u timu, tako i u reprezentaciji. Volim ovaj sport i želio bih nastaviti igrati na visokom nivou. Što sam stariji, to je teže da to postignem. Na sljedećim Olimpijskim igrama imao bih 40 godina. Tokom naredne sezone vidjet ću kako se osjećam i da li ću igrati za reprezentaciju ili ne. Stvari se mogu promijeniti veoma brzo”, rekao je Gasol najavivši mogućnost nastupa i na narednim Olimpijskim igrama.

Gasol je sa Španijom osvojio srebra sa Olimpijskih igara 2008. i 2012. godine, dok u Riju može doći do bronze. U borbi za treće mjesto Španija ćće igrati protiv Australije.