Košarka
0

Partizan savladao Igokeu i prošao u finale

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige koja je odigrana večeras u Laktašima sastali su se Partizan i Igokea, a slavila je ekipa Partizana rezultatom 63:57.

Na otvaranju utakmice Partizan je bio bolji, poveli su sa 6:3 u startu, a do tog rezultata crno-bijeli su došli zahvaljujući trojkama Milosavljevića i Bertansa. Nešto kasnije imali su koš razliku 14:8, a potom i sedam razlike. Domaći su se vratili u igru trojkom Brkića pa su se rezultatom približili Partizanu na svega dva boda (15:17).

Nešto kasnije Partizan je imao prednost od 23:19, ali su domaći mini-serijom uspjeli doći do rezultata 23:25 na poluvremenu.

U nastavku susreta domaći su imali bolji start. U jednom momentu su vodili 34:29, ali je Partizan ipak uspio u zadnjih 10 minuta igre ući sa pola koša prednosti (41:40). Nešto manje od pet minuta do kraja susreta Partizan je bio u prednosti sa 13 poena (58:45). Prije toga došlo je do kraće pauze zbog tuče navijača na tribinama, a cijelu situaciju je smirio trener Partizana Duško Vujošević, nakon čega je tribina djelimično ispražnjena.

Susret je priveden kraju, a slavili su gosti zahvaljujući serijama trojki.

Polufinale ABA lige

Partizan-Igokea (63:57)