Eurobasket
0

Parker i Noah odmarali, Španci razbili Francuze

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaši Španije uvjerljivo su pobijedili Francusku 96-69 u utakmici posljednjeg 5. kola grupe E Eurobasketa, te su tako osigurali prvo mjesto u toj grupi.

To znači da će igrati u četvrtfinalu protiv pobjednika susreta Finske i Slovenije. Francuska je u ovom susretu protiv Španaca pristupila potpuno nonšalantno, pa su tako svih četrdeset minuta na klupi proveli najbolji igrači Parker i Noah.

Cijela je utakmica bila prilično ekshibicijska, pa se tako relativno malo pazilo na obranu. Stoga ne čudi ogroman broj poena na utakmici. Po mnogima su u pitanju dva najveća favorita za zlatnu medalju na ovom Eurobasketu i vjerojatno će, nađu li se možda u finalu te dvije ekipe, utakmica izgledati posve drugačije.

Prvo poluvrijeme se igralo "koš na koš", a onda je odmah početkom nastavka Španija na brzinu pobjegla na više od deset poena razlike i uvjerljivo pobijedila sa 27 poena razlike.

Sa 16 poena je najbolji strijelac Španije bio Juan Carlos Navarro, ali je epitet igrača utakmice ponio Rudy Fernandez sa 15 poena, četiri skoka i šest asistencija. Kod Francuske je najbolji bio Kevin Seraphin sa 18 poena.

Eurobasket, grupa E, 5. kolo:

Španija - Francuska 96-69 Srbija - Turska 68-67

Litva - Njemačka (kasnije).

Redoslijed: 1. Španija 4-1, 2. Francuska 4-1, 3. Litva 2-2 (-1), 4. Srbija 2-3, 5. Turska 1-4, 6. Njemačka 1-3 (-1).