Košarka
26

Pandža: Svi igrači maksimalno motivirani, radimo u odličnim uslovima

FENA
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Juniorska (U18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Svetom Martinu na Muri, gdje će se do 11. decembra pripremati za nastup na evropskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Prvenstvo će biti održano od 16. do 22. decembra, a selektoru BiH Josipu Pandži na priprema se odazvalo 16 igrača koji će se pokušati izboriti za dres Bosne i Hercegovine na smotri najboljih evropskih košarkaša.

Pripremama su se odazvali: Amar Gegić, Darko Talić, Boško Bojović, Nemanja Nikolić, Mateo Zovko, Jure Soldo, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Faris Preljević, Njegoš Sikiraš, Emir Čerkezović, Sani Čampara i Rijad Avdić.

Selektor Josip Pandža kazao je da bi se danas ekipi trebao priključiti Džanan Musa nakon utakmice hrvatskog prvenstva Cedevita - Zabok.

"Zdravstveno stanje kandidata je dobro, svi su maksimalno motivirani, totalno smo izolirani i imamo odlične uslove. Nadam se dobrom radu i atmosferi", rekao je Pandža za Fenu.

Pred reprezentacijom je kratak period za provjeru stanja i sastavaljanje najboljeg tima koji će otputovati u Samsun, a najbolju priliku za to imat će na prijateljskim utakmicama protiv selekcija Slovenije, Hrvatske i Turske.

Selekcija BiH će igrati protiv Hrvatske 9. decembra, a protiv Slovenije dan kasnije. U Tursku će otputovati 11. decembra gdje će dva dana kasnije protiv selekcije domaćina odigrati posljednji kontrolni meč uoči EP-a.

Bosna i Hercegovina će na prvenstvu Evrope nastupiti u grupi C, zajedno s Litvanijom, Latvijom i Izraelom.

Prvi meč bh. košarkaši će igrati protiv Izraelaca 16. decembra.