Košarka
47

Pandža: Ne želim euforiju, sve osim utakmice protiv Srbije je nevažno

Piše: I. P.
Selektor muške U16 košarkaške reprezentacije Josip Pandža danas se osvrnuo na zlatni uspjeh naših kadeta na EYOF-u 2015, kao i na nadolazeći Eurobasket 2015.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Momci su rasli iz utakmice u utakmicu. Pred Španiju su došli kako bi odigrali najbolju utakmicu turnira i onda pobijedili favoriziranog protivnika. Ipak, ne odgovara mi euforija koja se stvorila jer su ti momci preko noći postali medijske ličnosti. To smeta daljem radu i to treba spustiti na zemlju jer nam ostaje Evropsko prvenstvo, što je primarni fokus i cilj", rekao je Pandža dodavši da se momci od 16 godina ne mogu nositi za medijskim pritiskom i da im treba mir.

Ipak, ističe da će ih, zbog uspjeha na EYOF-u, protivnici shvatiti ozbiljnije. S druge strane, ne želi da bude prorok koji će predviđati uspjeh na Eurobasketu.

"Ako bude zdravlja mislim da imamo šta pokazati. Ipak, mene sad zanima prva utakmica – otvaranje protiv Srbije – i sve drugo je nevažno. Kvalitetne pojedince imamo, a vidjet ćemo da li smo sposobni da pravimo dobre rezultate", rekao je Pandža.