Euroliga, Final Four
0

Panathinaikos i Maccabi se bore za naslov

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U nedjeljnoj utakmici za naslov najbolje košarkaške ekipe Starog kontinenta igrat će Panathinaikos i Maccabi. Susret za treće mjesto Final Foura u Barceloni spojit će Montepaschi i Real Madrid.

Nakon što se peterostruki prvak Eurolige osladio polufinalnom pobjedom protiv toskanske ekipe, a bilo je 77-69, nekoliko sati kasnije sastav Željka Obradovića, koji će loviti svoj osmi naslov, saznao je i ime suparnika protiv kojega će u borbu za zlato.

Bit će to košarkaši kluba iz Tel Aviva koji su u drugom poluvremenu susreta protiv Reala u potpunosti dominirali terenom i zasluženo slavili protiv madridske ekipe. Nakon neizvjesnosti u uvodnih 20 minuta (32-29), završilo je 82-63.

Izraelski tim učinkom od 19 poena, osam uhvaćenih i šest osvojenih lopti je predvodio Chuck Eidson, ali svakako treba naglasiti i da su košarkaši Maccabija iz igre bili vrlo raspoloženi pa su za dvicu gađali 19-36, a za tricu 12-23 i tako izborili sedmo finale u posljednjih dvanaest godina. U nedjelju će loviti šesti naslov.

Za "kraljeve" je posebno nadahnut bio Felipe Reyes s 15 poena i 14 skokova

Euroliga, Final Four:

Panathinaikos - Montepaschi 77-69 Maccabi - Real Madrid 82-63

za 1. mjesto (nedjelja, 16.30)

Panathinaikos - Real Madrid

za 3. mjesto (nedjelja, 13.30)

Montepaschi - Real Madrid