Istočno Sarajevo
0

Otvoren "Kup prijateljstva Radivoja Koraća"

SRNA
U mjestu Vojkovići, opština Ilidža, otvoren je Međunarodni košarkaški turnir za kadete "Kup prijateljstva Radivoja Koraća" na kojem učestvuju ekipe "Barcelona - Regal", "Partizan Mts", OKK "Beograd" i KK "Bosna".

Turnir su u dvorani Osnovne škole "Aleksa Šantić" svečano otvorili predsjednik Košarkaške fondacije "Feniks" Jezdimir Milošević i načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

 Milošević je izrazio zadovoljstvo što se u Istočnom Sarajevu igra kadetski turnir kao znak sjećanja na veliko košarkaško ime Radivoja Koraća.

Ističući da je zadovoljan što je opština Istočna Ilidža domaćin velikim ekipama, Kovač je izrazio nadu da će ovaj turnir na ovako visokom nivou postati tradicionalan. 

Nakon ceremonije otvaranja, kojoj su prisustvoali predstavnici ambasada Srbije i Španije u BiH, počela je utakmica između ekipa "Barselone Regal" i OKK "Beograda", a večeras u 20.15 časova biće odigran susret između "Partizana Mts" i "Bosna ASA BH Telekom".

Sutra u 18.00 časova na programu je utakmica "Partizana Mts" i OKK "Beograda", a od 20.15 časova će igrači kadetske selekcije "Barselona - Regal" odmjeriti snage sa vršnjacima "Bosna ASA BH Telekoma".

U subotu, 1. oktobra, od 18.00 časova igraće ekipe "Bosna ASA BH Telekoma" i OKK "Beograda", a od 20.15 časova "Barselona-Regal" protiv KK "Partizana". 
Nakon odigrane utakmice u večernjem terminu, u subotu će biti dodijeljeni pehari učesnicima i održana ceremonija svečanog zatvaranja turnira.