Košarka
0

Otpušten trener Detroita Rick Carlisle

Klix.ba
Pedeset pobjeda. Mjesto u finalu Istočne konferencije. Sve to nije bilo dovoljno za još jednu sezonu u Detroitu.

Rick Carlisle je otpušten nakon dvije sezone, kako saznaje ESPN magazin. Uprava tima je danas ipak poricala ovu informaciju, a predsjednik Pistonsa Joe Dumars je samo izjavio da danas treba "diskutirati status glavnog trenera".

Carlisleovi Pistonsi su imali omjer 50-32 ove sezone, najbolji na Istoku. Također su ušli u finale konferencije, gdje su pometeni od New Jersey Netsa. Carlisle zasad još ne zna da li da traži novo trenersko mjesto, ili da se vrati na televiziju kao komentator.

Carlisle je također bio i trener godine sezone 2001/02, svojoj prvoj u Detroitu. Pistonsi su, prema glasinama, zainteresirani za bivšeg trenera 76ersa Larry Browna. Manje je iznenađujuće zato otpuštanje trenera Washingtona Douga Collinsa. Čelništvo kluba na čelu s vlasnikom Abe Pollinom dalo otkaz svom prvom treneru kojem je na ugovoru preostalo još dvije godine da vodi washingtonski sastav. Spomenimo i to da je Collins bio lično izabran od strane Michaela Jordana, s kojim se Wizardsi posljednje dvije sezone, koliko je Jordan bio u sastavu, nisu uspjeli plasirati u doigravanje NBA lige.