Košarka
0

Osvojite ulaznicu za utakmicu: KK Bosna – KK Pivovarna Laško

Sarajevo-x.com
U okviru 9. kola Goodyear lige, u subotu, 26.11. u 17 sati KK Bosna u dvorani "Mirza Delibašić" dočekuje slovenački KK Pivovarna Laško. U predhodnom kolu Bosna je ostvarila pobjedu u gostima i najavila proboj ka gornjem domu ljestvice.

I u ovoj utakmici naš tim je favorit, pa se, uz veliku podršku publike u Skenediji, očekuje nastavak pobjedničkog niza.

Sarajevo-x.com u saradnji sa Košarkaškim klubom Bosna poklanja 3 puta po jednu ulaznicu za tribine za ovu utakmicu. Da biste osvojili ulaznice potrebno je da pošaljete tačan odgovor na pitanje: „Koje godine je osnovan Košarkaški klub Bosna?“ (subject: Sarajevo-x, obavezno napisati i svoje ime i prezime) na adresu [email protected].

U takmičenjima Goodyear lige Bosna i Pivovarna Laško sastajali su se šest puta. U sezonama 01/02 i 02/03 Pivovarna je bila bolja od našeg predstavnika po dva puta. U prošloj sezoni KK Pivovarna Laško bio je glavni konkurent Bosni za ulazak u završnicu, a u utakmici u Skenderiji savladali su naš klub u jednoj od njihovih najgorih predstava te godine, rezultatom 65:82. Ipak, u uzvratnoj utakmici, u Laškom, "studenti“ su imali snage da razbiju neugodnu seriju, te su slavili sa 75:79 i, za razliku od protivnika, obezbjedili mjesto na Final 8.