Košarka
2

Orenga: Hrvati će biti više motivisani, ali i mi hoćemo medalju

Anadolija
Juan Orenga (Foto: AFP)
Juan Orenga (Foto: AFP)
Selektor košarkaške reprezentacije Španije Juan Orenga rekao je nakon što je Francuska zaustavila njegov tim u polufinalu, da će u susretu za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, reprezentacija Hrvatske možda biti više motivsana, ali i oni žele završiti prvenstvo sa medaljom, prenosi Anadolija.

"Uvijek je teško motivisati igrače nakon poraza. Nastavit ćemo nakon prespavane noći. Hrvatska će biti motiviranija i odmornija, ali ćemo i mi biti spremni. Želimo turnir završiti s medaljom".

Košarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je sinoć selekciju Španije, aktuelnog evropskog prvaka, nakon produžetka u polufinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji rezultatom 75:72 (18:14, 34:20, 49:43, 65:65).

Predvođeni Tonyjem Parkerom koji je postigao 32 poena Francuzi su nakon dramatične završnice i odigranog jednog produžetka uspjeli savladati Španiju.

U finalu će igrati Litvanija i Francuska, dok će se Španija sa Hrvatskom boriti za bronzu.

Španci su na dva posljednja Eurobasketa, 2009. i 2011, godine osvajali zlato.

Francuska je zadnji put na velikom takmičenju pobijedila Španiju u susretu za treće mjesto na Eurobasketu prije osam godina 2005., i to sa 28 poena razlike, a i tada je Francuze predvodio Tony Parker sa 25 postignutih poena.